Kinderopvang, Zorg en Onderwijs

Belangrijke Veranderingen voor Pedagogisch Medewerkers zzp in 2025

Belangrijke veranderingen voor Pedagogisch Medewerkers zzp in 2025

Belangrijke Veranderingen voor Pedagogisch Medewerkers zzp in 2025

Hi Pedagogisch Medewerkers,

De wereld van zelfstandigen is continu in beweging en Frenq wil jou, als zzp’er in de kinderopvang, graag informeren over enkele belangrijke veranderingen die vanaf 1 januari 2025 van kracht zullen zijn. De Belastingdienst gaat strenger controleren op schijnzelfstandigheid, wat grote gevolgen kan hebben voor de werkzaamheden van Pedagogisch Medewerkers zzp. Maar maak je geen zorgen – Frenq staat klaar om je te ondersteunen!

Wat is Schijnzelfstandigheid?

Als zzp’er geniet je van de vrijheid en flexibiliteit om je werk zelf in te delen. Echter, de wet omschrijft waaraan je moet voldoen om als zzp’er te kwalificeren. Wanneer je als zzp’er werkzaamheden verricht die vergelijkbaar zijn met die van een vaste medewerker en je werkt onder instructie en toezicht van de leidinggevenden van jouw opdrachtgever, zal de Belastingdienst dit zien als schijnzelfstandigheid. Dit betekent dat je eigenlijk als werknemer wordt beschouwd, wat kan leiden tot onverwachte financiële gevolgen en naheffingen. De belastingdienst heeft tot op heden geen werk gemaakt van de controle en handhaving van deze wetgeving, maar heeft nu aangegeven dit te gaan doen per 1 januari aanstaande, vooral in sectoren zoals de kinderopvang.

Wat Betekent Dit voor Jou?

Vanaf 1 januari 2025 zal een aantal opdrachtgevers heroverwegen om aan de eisen van de Belastingdienst te voldoen. Deze heroverweging wordt genomen om risico’s te vermijden en te voldoen aan de regelgeving. Maar duidelijk is nu al dat er meer vraag komt naar alternatieve vormen van werk, zoals uitzendmedewerkers.

Wij bij Frenq vinden het belangrijk een veilige en betrouwbare partner te zijn, zowel voor onze opdrachtgevers als onze zzp’ers. Wil je weten wat jouw situatie is en wat jouw mogelijkheden zijn?

Mail of bel dan vandaag nog met ons voor vrijblijvend advies en informatie. We helpen je graag verder!

Belangrijke Mededeling - afbeelding
De wereld van zelfstandigen en de kinderopvangsector is voortdurend in beweging. Per 1 januari 2025 zullen er belangrijke wijzigingen optreden. De Belastingdienst zal strenger controleren en handhaven op schijnzelfstandigheid. We brengen je graag op de hoogte. Lees er hier meer over.
 
Wil je zekerheid en gemak? Kies dan voor Frenq en meld je aan als uitzendmedewerker. Wij helpen graag verder!