Kinderopvang, Zorg en Onderwijs

Kinderopvang: Wat is babyscholing precies?

Kinderopvang: Wat is babyscholing precies?

Kinderopvang: Wat is babyscholing precies?

Hi Pedagogisch medewerker,

We willen jullie graag op de hoogte stellen van de veranderingen die komend jaar plaatsvinden in de kinderopvang. In dit artikel vertellen we jullie meer over de nieuwe regelingen betreffende babytraining. De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) schrijft dat vanaf 1 januari 2025 alle pedagogisch medewerkers die met baby’s werken verplicht zijn om een ‘babyscholing’ te volgen. Het doel hiervan is het verbeteren van de kwaliteit van de opvang.

Veel MBO-scholen hebben de kwalificatie-eis al opgepakt en de goedgekeurde scholing in hun lesprogramma opgenomen. Studenten ontvangen van dit keuzedeel een certificaat als bewijs. Ben je een pedagogisch medewerker die graag met baby’s werkt en dat in 2025 wil blijven doen?  

Volg dan een babyscholing die aan de volgende drie criteria voldoet:

  • Ingaan op de benodigde kennis en vaardigheden;
  • De studiebelasting moet minimaal 20 uur zijn;
  • Het moet resulteren in een schriftelijk bewijs van goede afronding.

In Nederland zijn er diverse organisaties die babyscholing aanbieden. Kinderopvang Werkt heeft een lijst samengesteld van degenen die aan deze criteria voldoen:

Ben jij een pedagogisch medewerker die graag met baby’s werkt en dit in 2025 wil blijven doen?

Frenq ondersteunt je graag! Met Kans2 zijn wij een mooie samenwerking aangegaan om het voor pedagogisch medewerkers makkelijker te maken. Via Kans2 bieden wij de opleiding ‘Baby’s in de kinderopvang (IKK)’ aan met een aantrekkelijke korting. In plaats van 159 euro betaal je met de kortingscode van Frenq slechts 144 euro. Medewerkers van Frenq kunnen deze kortingscode aanvragen door een mail te sturen naar ons wervingsteam op: werving@frenq.nl.

Wil je meer weten over babyscholing of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Marjoleine van de werving staat voor je klaar om je te helpen!

Belangrijke Mededeling - afbeelding
De wereld van zelfstandigen en de kinderopvangsector is voortdurend in beweging. Per 1 januari 2025 zullen er belangrijke wijzigingen optreden. De Belastingdienst zal strenger controleren en handhaven op schijnzelfstandigheid. We brengen je graag op de hoogte. Lees er hier meer over.
 
Wil je zekerheid en gemak? Kies dan voor Frenq en meld je aan als uitzendmedewerker. Wij helpen graag verder!