Ouderenzorg

Werken in de verpleeg en ouderenzorg

Het werken in een verpleeghuis en de ouderenzorg is ontzettend waardevol. De mensen hebben hulp nodig en kunnen bepaalde dingen niet meer zelf. Onze collega’s zetten zich met liefde en daadkracht in voor deze mensen. 

Wij geloven dat door jezelf te verplaatsen in de schoenen van een ander, dit je de inzichten geeft die je nodig hebt om jouw werk goed te kunnen doen.

Werkwijze Frenq - voor de kandidaat

Hoe zou jij zelf later verzorgd willen worden? Die zorg geeft ons personeel aan al haar cliënten. We kijken verder dan de zorgvraag, verder dan de beperking. Hoewel de zorgvraag de hoofdtaak is voor ons, is de uiterlijke hoofdtaak richting de cliënt om hen mentaal en emotioneel positief te stimuleren, naar hun verhalen luisteren en met enthousiasme het leven zo waardevol mogelijk laten zijn. Het inspireren om dingen te ondernemen die ze nog wel kunnen doen en met ze mee te genieten van een kopje koffie en een lekkere koek die ze vol blijdschap aanbieden. 

Wanneer mensen niet meer thuis kunnen wonen en de zorgvraag verandert kan het zijn dat ze in een verpleging of verzorgingstehuis terecht komen

Als onderdeel van team Frenq zul je bij verschillende zorginstelling aan het werk gaan en kom je in aanraking met verschillende mensen en dus zorgvragen. Werken in team Frenq laat je niet alleen groeien in jouw eigen vak, maar ook geeft het je de nodige afwisseling, uitdaging en ben jij het frisse gezicht voor de cliënten.

In je werk staat centraal dat je elke bewoner/cliënt tijdens de verzorging ondersteunt op de vlakken waarop deze dat zelf niet kan. Je stelt samen met het zorgteam een zorgplan op en voert dat gezamenlijk uit. Je observeert, signaleert en rapporteert zorgproblemen en je neemt hierop vervolgacties.

Een werkdag in de ouderenzorg
bij Frenq!

Als verzorgende IG heb je te maken met oudere mensen. Zij hebben persoonlijke begeleiding en ondersteuning nodig. Naast het opstaan, wassen en aankleden en het begeleiden van de maaltijden, voer je bij sommige klanten van ons als verzorgende IG ook verpleegtechnische handelingen uit, zoals het geven van een injectie of het verzorgen van katheters. Daarnaast geef je voorlichting en advies. Jouw uiteindelijke doel: de kwaliteit van leven van jouw cliënten bevorderen door een positieve mindset en het aanmoedigen van de zelfredzaamheid. Je krijg veel waardering voor jouw werk en tegelijkertijd krijg je bij Frenq de mogelijkheid om zelf jouw uren te bepalen. Ideaal om te combineren met een gezin of studie.

Ben je verpleegkundige? Dan heb je minder te maken met de ADL-behoeften van de cliënt en wordt er vooral gevraagd om verpleegtechnische handelingen uit te voeren en met een helikopterview naar de cliënten en hun zorgvraag te kunnen kijken. De specifieke werkzaamheden kunnen wat uiteenlopen omdat elke organisatie haar eigen beleid en zorgaanbod hanteert. Mocht je meer willen weten dan kun je contact opnemen met de werving van Frenq