Flexleidster geeft gastlessen bij het MBO!

Het is al weer een paar weken geleden dat wij onze eerste gastles van het jaar mochten geven. Tom en Lisa zijn bepakt en bezakt met tafel, laptop, wervingsmateriaal en een cadeautje voor de studenten, met een flex-auto op pad gegaan richtig Utrecht. Onder begeleiding van docenten Tessa en Tim van de Sportacademie Utrecht, hebben wij twee eindejaarsklassen laten nadenken over ”Hoe te solliciteren”.

Schriftelijke presentatie

De meeste leerlingen die op de sportacademie zitten zullen doorleren en/of gaan werken in hun vakgebied waaronder de (sport)BSO’s vallen. Na een korte introductie over hoe wij in dat plaatje passen zijn wij begonnen met het opstellen van een CV. Dat klinkt vaak heel makkelijk maar soms zien wij toch wel dat het lang niet altijd even makkelijk is of dat het er zo makkelijk uit ziet dat je misschien niet uitgekozen wordt. Door middel van een multiple choice vragen quiz hebben de studenten kunnen nadenken over hoe zij zichzelf presenteren op papier.

Presenteren in de praktijk

Als je jouzelf dan goed hebt weg gezet op papier, is het natuurlijk ook handig om dit in de praktijk waar te maken. Dit hebben we geoefend in vorm van een ”Elevator pitch” of terwijl een 30 seconde presentatie. Twee leerlingen zijn de uitdaging aangegaan. Ook mochten ze nog kiezen uit de volgende outfits waarvan zij dachten dat het meest toepasselijk is: een net sport uniform, casual chique, netjes met stropdas.

Al met al was het een hele leuke dag en zijn wij en de studenten weer een ervaring rijker!

Plaats een reactie